Vena d'Oro

Authentic italian restaurant, gin & wine bar

Over Vena d’Oro

Chef-Kok Paolo Basile

Chef Kok Paolo Basile startte zijn carrière in 1990 als leerling-kok. Zijn eerste leermeesters hebben hem geleerd om pure ingrediënten te waarderen en respecteren. Eén van de kernwaardes in de Italiaanse keuken.

Paolo Basile staat bekend om zijn natuurlijke gave altijd de rust in de keuken te bewaren en het team in de keuken te leiden in de meest hectische situaties, door het zelfvertrouwen en de kalmte die hij altijd uitstraalt en hierdoor overbrengt op het team.

Hij heeft een voorliefde voor de Siciliaanse keuken, gerepresenteerd in moderne stijl. Na jarenlang gewerkt te hebben in Restaurants en Hotels in Italië heeft hij zijn Italiaanse keuken geëxploiteerd naar België en hierna Nederland waar hij inmiddels al jaren woont en werkt. Hij is werkzaam geweest als Executive Chef bij La Liguria in Den Haag waarna hij de overstap heeft gemaakt naar Restaurant Vena D’oro in Barendrecht waar hij zijn passie en zijn creativiteit volledig kan gebruiken om zijn Italiaanse keuken op de kaart te zetten met pure producten die hij grotendeels rechtstreeks uit Italië importeert

In Februari 2018 werd hij benoemd tot disciple d’Escoffier en in Februari 2019 werd hij toegelaten tot Euro-Toques Italia, de 300 beste Italiaanse Chef Koks ter wereld.

In 2021 werd hem “the Golden Star for Lifetime Achievement Auguste Escoffier” toegekend.

Het Restaurant

Wij zijn een Italiaans restaurant en gin- & wijn bar met een prachtig dakterras en uitzicht over het water.
Vena d’Oro staat voor puur en lekker Italiaans eten in een moderne stijl met daarbij een breed scala aan wijnen en gin-cocktails in een sfeervolle omgeving.
Laat u zich binnenkort verrassen door de Italiaanse keuken onder leiding van chefkok Paolo Basile.

Ci vediamo presto – Vena d’Oro